Klar med uppdatering av Hosta

En vinterdag som denna, mulen och grå, så ägnar jag mig åt att uppdatera hemsidan med bilder på inköpta Hosta till och med 2017.

Upptäckte att jag inte skrivit om det sen i somras nya arrangemanget med Hosta i krukor.  Många av de nyligen inköpta planterar jag i krukor då utrymmet i rabatterna numera är ganska begränsat.

På östra sidan av huset (eller baksidan på huset som vi säger) så har det vuxit vildvin som vi nu har tagit bort. Funderade länge på hur vi kunde göra någon form av hyllsystem för krukor men lösningen blev lagerhyllor i plåt från Ikea. Hittills två stycken men utökar nog nu i sommar med en till. Monteringen görs inte rakt utan hyllan lutas mot väggen i lagom lutning och sen dras skruvarna åt.

Hyllorna står bakom Kanotrabatten så det behöver vara Hosta med stora blad och anslående utseende som drar blickarna till sig för att det ska bli bra. Dessutom i mitten på bilden syns en ros på stam, den är inte så dominant i verkligheten men hyllorna ska nog dras isär en aning för bättre balans.

Varje enskild Hosta kan du se på sidan https://annchristinevasteras.wordpress.com/hosta-funkia/

Ha det bra!
/Ann-Christine

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s