Höst och arborister i träden

Det går inte längre att undvika att se höstens effekter på växtligheten i trädgården.

Glädjande är att dagliljorna fortfarande blommar om än med enstaka blommor. På de som får sina blomstänglar lite senare finns det en hel del blomknopp kvar. Nu när det är kallare väder så har blommorna svårare att slå ut men å andra sidan så kan de vara fina mer än en dag.

För tredje året i rad har vi ägnat september åt att ta ner och beskära träd. De två föregående åren har sammanlagt fyra stora träd tagits bort för att ge mer ljus in i trädgårdens växtlighet. Träd som vi själva planterat men alldeles för tätt. I år var det dags att beskära, det uppdraget gick till arborister. Det blev sex stycken som fick höjden och omkretsen beskuren.

Arboristerna rekommenderade att om tre år se över träden igen. Framförallt gäller det linden och lönnen, de vill gärna skjuta nya skott efter en sån här ganska hård beskärning.

Vi (ja, mannen) fortsätter att arbeta på det nya pyntet i trädgården – lejonfontänen. Nu har plåten kommit upp på bakstycket. Med hjälp av saltvatten så började den att rosta på en dag. Fortsättning följer.

Ha det!
/Ann-Christine

 

Annonser

2 Replies to “Höst och arborister i träden”

  1. Oj så imponerande vilket arbete det ligger bakom dokumentationen.Jättenöjd med hostorna jag köpte av dig på Vallby friluftsmuseum

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s