Stenpartiet och årets första blommor i dagliljorna m.m.

På sensommaren förra året gjorde vi om ett område mellan altanrabatten och dammen. Där hade tidigare varit en rabatt omgiven av en buxbomshäck. Den fick den aggressiva svampsjukdomen som härjade för några år sedan. Prövade med att ersätta med en lågväxande järnek men det blev aldrig riktigt bra. Inspiration till att istället göra ett stenparti kom vid ett antal trädgårdsbesök i Sörmland under våren, framförallt hos familjen Moby i Flen. Hur vi gjorde kan du se här >>

Under hösten planterades direkt i gruset ett 10-tal växter för att testa övervintringen. Det gick utmärkt och fler kom ner nu i vår. Ett ganska nytt växtområde för mig som inte tidigare haft något bra läge för dessa s.k. alpiner. Här finns lite bilder hur det ser ut nu.

Den första blomman har slagit ut bland dagliljorna. Det blev Hemerocallis ‘Folke’ som vann i år. God tvåa kom Hemerocallis ‘Siloam June Bug* Hittills har 48 olika sorter fått blomstänglar. Det är något senare med blomningen än vanligt, kan nog tacka den kalla våren för det.

Måste också visa den fantastiska änglatrumpeten som fullkomligt sprutat fram blomknoppar i år. Det är 115 st varav mer än hälften är utslagna idag. Den är förankrad vid stegen för att inte ramla omkull och fått lite byggrester kring krukan!

Ha det
/Ann-Christine

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s