Projekt – nytt uterum avslutning

Äntligen!

Utbrister jag i dessa Nobel-tider. Nu är projektet – nytt uterum klart. I fredags kom skjutdörren på plats och i går sattes de sista listerna upp runt glaspartierna.

Under byggperioden har vi haft våra möbler staplade under presenningar ute i trädgården. Tyvärr visade det sig att en del trädetaljer inte mått så bra av det. Tendens till mögelangrepp. Det blev antagligen för instängt och fukten hade ingenstans att ta vägen. Vi har putsat av och får ta en omgång till i vår och dessutom olja in träet.

Håller på att arrangera ena delen av rummet så att de växter som ska övervintras där får tillskott av en ljuskälla. Har citronträd, fikon, fuchsia, afrikas blå lilja, bougainvillea, och änglatrumpeter att förvara. Luftvärmepumpen på låg effekt ger ca 10-12 grader i rummet. Krukväxterna har tidigare antingen burits ner i källaren eller grävts ner i växthusets bäddar, ett ganska tungt arbete som inte längre behöver göras. Änglatrumpeterna ser ut att må väldigt bra och en blommar fortfarande den 9 december.

Det ska bli spännande att följa växterna under den här första vintern. Har gått med i en grupp på Facebook – Vinterträdgård – för att få mer kunskaper om övervintring.

Är väldigt osäker kring hur mycket belysning som behövs så har du erfarenhet skriv gärna några rader i kommentarerna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s